Bananowe mini serniczki na domowej kakaowej granoli

Szybki pomysł na smaczny deser, który rozpływa się w ustach :)

DSC09783i

Składniki:

  • domowa kakaowa granola
  • 500 g zmielonego twarogu na sernik
  • 2 łyżki budyniu z prawdziwą wanilią (Delecta)
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • ok. 2 łyżek miodu rzepakowego
  • 2 średnie banany.

Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni. Do upieczenia serniczków wykorzystałam silikonową formę do muffinków. Dno każdego zagłębienia wypełniamy domową kakaową granolą. Banany obieramy, jednego rozdrabniamy na gładką masę, a drugiego pod kątem kroimy w plasterki. Twaróg miksujemy z rozgniecionym bananem, budyniem, cukrem oraz miodem, po czym dodajemy jajka i krótko mieszamy. Masę sernikową wykładamy na spody z granoli, na wierzchu każdego serniczka układamy po plasterku banana i wstawiamy do piekarnika na ok. 25 minut (góra – dół).

SMACZNEGO! :)

Print Friendly

4 komentarze do “Bananowe mini serniczki na domowej kakaowej granoli

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>