Pasta z wędzonej makreli, twarogu i czerwonej papryki

Dziś szybka propozycja na pyszną pastę z wędzonej makreli, którą można wykorzystać zarówno do kanapek, jak i jako farsz do naleśników.

20150329_200627

Składniki:

  • ok. 150 g wędzonej makreli,
  • ok. 60 g chudego twarogu,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 1 łyżeczka musztardy,
  • 1/4 czerwonej papryki,
  • przyprawy: sól, pieprz.

Makrelę obieramy dokładnie z ości, rozdrabniamy i przekładamy do miseczki. Paprykę myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę. Mieszamy wszystkie składniki ze sobą, przyprawiając do smaku i pasta gotowa.

SMACZNEGO! :)

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>