Grillowane pełne smaku kanapki

Wiele nie potrzeba, by odmienić tradycyjne śniadanie bądź kolację. Wybierz ulubione przez siebie składniki, ułóż na ulubionym pieczywie, zapiecz w grillu i gotowe.

1

Składniki:

  • 2 żytnie chlebki Bio (Lidl),
  • 75 g twarogu koziego Pilos,
  • ulubiony mix sałat,
  • 1/2 awokado,
  • 50 g wędzonego łososia,
  • 1/2 kulki mozzarelli,
  • 2 łyżeczki pesto,
  • dodatkowo: pomidor malinowy, ogórek.

Smarujemy dość grubo jedną część chlebków kozim twarożkiem, dodajemy odrobinę mixu sałat, układamy plastry awokado, łososia, mozzarellę i smarujemy pesto. Przykrywamy drugą częścią chlebków i grillujemy do momentu rozpuszczenia sera. Podajemy z pomidorem oraz świeżym ogórkiem.

SMACZNEGO!

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>